Responsive webdesign

Responsive webdesign

Responsive webdesign, wat is het nu eigenlijk? Het is simpel gezegd een mooi woord voor schaalbaar. Een responsive website past zich aan naar het scherm van de bezoeker. Je hebt dus maar 1 website nodig die op alle schermen goed zichtbaar en te gebruiken is.

Responsive webdesign; Logische volgende stap.

Responsive webdesign is uitgegroeid tot hét online superfenomeen.

De manier waarop we het web benaderen is de afgelopen jaren sterk veranderd. Vroeger werd er alleen maar van achter de desktop computer op internet gesurft. Tegenwoordig kunnen we overal op internet door middel van onze smartphones en tablets. Vandaag de dag neemt het mobiel internet verkeer met 15% toe. Volgend jaar zal de verwachte stijging zelfs 25% zijn. Het is daarom wel zo handig als je website ook op deze nieuwste smartphones en tablets te benaderen is.

Waarom kiezen voor responsive webdesign?

Een optimale gebruikers ervaring zowel achter je bureau, op de bank als onderweg.

Wat is tegenwoordig de eerste vraag die wij horen als we een nieuwe website hebben opgeleverd?  Is hij responsive? En toegegeven het ziet er gewoon heel erg gelikt uit, maar wat heeft onze klant hier aan? Wat zijn de voordelen voor jou als je de eigenaar bent van een responsive website?

1. Een optimale gebruikers ervaring, overal

De manier waarop gebruikers het web benaderen is erg veranderd de afgelopen jaren. vroeger surfte je alleen op het internet terwijl je op je bureau stoel zat. Tegenwoordig zitten we overal op internet. Met een tablet op de bank of met de smartphone in de trein.

Steeds meer mensen vinden hun weg op het internet via vele verschillende apperaten. Het is daarom wel zo handig dat de website goed bekeken kan worden. Het is geen pretje als de bezoeker maar een deel van je website ziet of moet gaan inzoomen om de teksten te kunnen lezen.

2. Gemakkelijk te beheren

Een groot voordeel van een responsive website is dat er maar 1 beheersysteem is, lanceer je naast je normale website een aparte mobiele website dan betekend dit vaak twee omgevingen om content in te plaatsen, twee omgevingen om te analyseren en twee omgevingen om te onderhouden.

3. Hogere omzet, lagere kosten

Bij Appinco houden we van responsive webdesign en ontwikkelen daarom al onze websites standaard met responsive versies voor de tablet en smartphone. Onze klanten ondervinden vaak op korte termijn al de voordelen: Je website biedt meer bezoekers een betere ervaring. Je website trekt meer bezoekers door een betere vindbaarheid in Google en levert je website ook nog eens tijdswinst op in de vorm van beheergemak. Door deze vorm van ontwikkeling leidt dit vaak tot een stijging van je omzet en een daling in je kosten.

En zeg nu zelf, dat ziet er toch erg gelikt uit?

Ook onze website is responsive. Benieuwd? Open hem eens op je tablet of smartphone en bekijk ook eens onze showcase met andere responsive websites.

relei690x360

Geinteresseerd? Vertel ons je ambitie en daag ons uit!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.