Concare

Vrouwennetwerk met eigen socialmedia kanalen

Wat wij gedaan hebben

Voor vrouwen netwerk Concare heeft Appinco een responsive website ontwikkeld welke bestaat uit een statische voorkant en een interactieve backend. Concare leden kunnen inloggen op de website en komen dan terecht in het Concare leden systeem. Hierin kunnen leden berichten naar elkaar sturen. Heeft elke lid zijn eigen profiel en daarbij behoorde tijdlijn. Leden kunnen zien wat andere leden in hun groep doen en daar ook op reageren. Het ledensysteem welke Appinco heeft geïmplementeerd sloot direct aan op de wensen van Concare om ook online meer interactie tussen de leden te krijgen.

Over Concare

Aan de basis van Concare staat het deelnetwerk West- en Midden-Brabant van de landelijke Stichting Vrouwennetwerk Nederland (SVN). Het deelnetwerk dateert van 1984. SVN werd eind jaren ‘70 opgericht door vrouwen met ambitie, als tegenhanger van het old boys network. Sybilla Dekker was de eerste voorzitter.

Al snel na de oprichting kwam het netwerk in vele plaatsen in Nederland tot bloei. Naast regionale afdelingen ontstonden onder de vlag van SVN bedrijfstak- en beroepsgerichte  deelnetwerken zoals Vrouwen in financiën en Vrouwelijke entrepreneurs. De landelijk opgezette besturingsstructuur bleek echter op den duur remmend te werken. In 2004 hield de landelijke stichting op te bestaan. Veel deelnetwerken kozen ervoor zelfstandig verder te gaan. SVN West- en Midden-Brabant deed dat onder de nieuwe naam Concare, dat staat voor ‘met zorg verbinding maken’.

Tot op de dag van vandaag is Concare een levendig netwerk van hoger opgeleide vrouwen die elkaar maandelijks informeel ontmoeten rondom een thema.

 

concare

Geinteresseerd? Vertel ons je ambitie en daag ons uit!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.