WordPress gehackt?

Is je WordPress website veilig voor hackers?

Is je WordPress gehackt?

WordPress gehackt? Dat is een groot probleem. WordPress is van nature bedoelt als een blog systeem. Het is immens populair geworden, omdat het heel gebruiksvriendelijk is. Mede hierdoor wordt het gebruikt om websites bij te houden. Doordat het oorspronkelijk niet als content management systeem (CMS) bedoelt was, is WordPress standaard niet optimaal beveiligd.

Zoals met elk populair systeem ligt het gevaar op de loer dat hackers met kwaadaardige software hier misbruik van maken. Helaas komen we het steeds vaker tegen dat een website hier de dupe van is. Naast dat de website slecht kan gaan werken, zijn ook de (persoonlijke) gegevens niet meer veilig. De website kan gebruikt worden om bijv. spam te gaan versturen waardoor het domein op een blacklist komt te staan. Dit laatste doet een enorme schade aan je zoekmachinepositie.

wordpress gehackt

Voorkomen is beter dan genezen

Als een hacker of een kwaadaardig script (computer code die automatisch criminele handelingen verricht zoals wachtwoorden zoeken) eenmaal toegang heeft tot je website dan is het heel arbeidsintensief om dit op te ruimen. Natuurlijk kan er een backup terug worden gezet, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Recente wijzigingen gaan dan verloren en de toegang voor de hacker/script is er nog steeds. Het alternatief is dat elk bestand gecontroleerd moet worden op kwaadaardige code. Blijft er 1 regel staan, dan is je website binnen de kortste keren weer een broeinest van nadelige activiteiten.

Gelukkig is er een hoop aan te doen. Zo is het mogelijk om WordPress tegen aanvallen te beveiligen en verdacht gedrag preventief al te blokkeren. Wordt er bijvoorbeeld 5 keer achter elkaar ingelogd met de gebruikersnaam “Admin” in de achterkant van je website, maar bestaat die gebruiker niet? Dan wordt dat script of persoon geblokkeerd. Een ander voorbeeld is om bezoekers uit een bepaald land te blokkeren om toegang te krijgen tot je website. Zo zijn er tal van aanvallen die preventief gestopt kunnen worden.

Oplossing

We kunnen voor een eenmalig bedrag je website beveiligen tegen de meest voorkomende aanvallen. Wil je dat wij de website blijven monitoren en updaten tegen de nieuwste aanvallen? Dan bieden we een onderhoudscontracten aan. Zaken zoals updates nemen we dan ook mee. De eenmalige kosten komen te vervallen bij een onderhoudscontract.

Als laatste bieden we voor extra veiligheid SSL certificaten aan. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Geinteresseerd? Vertel ons je ambitie en daag ons uit!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.